+358 10 299 6030 digipool@digipool.fi

Työvoimapula on vaivannut lukuisia eri aloja jo pitkään ja osaavan työvoiman löytäminen osoittautuukin yrityksille usein yhdeksi keskeiseksi kasvun hidasteeksi. LinkedInissä kuitenkin törmää usein postauksiin, joissa IT-alan rautainen ammattilainen ihmettelee pitkittyvää työttömyyttä, vaikka alalla on akuutti osaajapula. LinkedIn täyttyy avoimista työpaikoista, mutta ilmoitukset eivät tunnu usein tavoittavan oikeaa ammattilaista, jolla olisi paikkaan soveltuva osaaminen. Toisaalta myös laajempaa osaamista vaativat paikat eivät välttämättä tule lainkaan avoimeen hakuun.

Esimerkiksi tästä syystä oma LinkedIn -profiili kannattaa olla tarkasti ajan tasalla, erityisesti uusia töitä mietittäessä. On siis tärkeää, että sieltä löytyy tuoreimmat tiedot, ja mitä enemmän on osioita täytetty, sen parempi. On tärkeää, että profiilin lukija saa helposti ja nopeasti käsityksen ammattitaidostasi ja toiveistasi tulevasta työpaikasta. Kannattaa myös varmistua, että profiili on tehty siten, että se jää tehokkaasti rekrytoivien henkilöiden haaviin. LinkedIn -profiilin tehokkaasta täytöstä on sivuillamme olemassa omat bloginsa, (esim. Linkedin työnhaun tukena) joten ei mennä siihen tässä sen tarkemmin.

Osaajapula on esimerkiksi IT-alalla merkittävä, mutta uuden, kiinnostavan työn löytäminen voi silti osoittautua haastavaksi. Ongelmaksi voi usein muodostua esimerkiksi se, että henkilön osaaminen voi olla vanhentunutta tai puutteellista. Esimerkiksi jos kyseessä on vaikka jonkin tietyn ohjelmiston erikoisasiantuntija, tulee tällaisen ammattilaisen todennäköisesti miettiä uudenlaisia työtehtäviä, jos kyseisen ohjelmiston käyttöä ollaan lopettelemassa. Tällaiset uudistukset ovat täysin mahdollisia jatkuvasti kehittyvällä IT-alalla. IT-ala ja sen mahdollisuudet päivittyvätkin alati, joten jokaisen alalla työskentelevän on tärkeää pitää ajantasaisesta osaamisesta huoli.

Koska tarve kokeneille digi -osaajille lisääntyy jatkuvasti lukuisten toimialojen digitalisoituessa, työllistyy osa asiantuntijoista melko helposti. Osa jää kuitenkin hämmästelemään työllistymisen vaikeutta. Mitä ihmettä siis sinun työnhakijana kannattaisi tehdä, kun oikeaa työpaikkaa ei vain tunnu löytyvän? Viimeistään, kun tuntee olevansa aivan ylitsepääsemättömässä loukussa, kannattaa pyytää apua rekrytoinnin ammattilaisilta. Digipoolilla on laaja verkosto ympäri maailmaa, joten halutun työpaikan löytyminen on ammattilaisen verkostoilla ja tuella huomattavasti nopeampaa ja helpompaa.

Digipool on valmis auttamaan. Yrityksen kannalta oikean työntekijän löytäminen on tärkeää, mutta yhtä olennaista on, että asiantuntija löytää itselleen sopivan paikan – tämän vuoksi Digipoolilla pidetään tärkeänä tuntea kaikki osaajat, jotta oikea tekijä päätyy oikeaan paikkaan. Kannattaa siis olla yhteyksissä, kun tarvitset urallesi uuden suunnan tai vaikka jos haluat vain vaihtelua ja jutella alustavasti, mitä on tarjolla. Keskustelemme ja vaihdamme ajatuksia mielellämme!