+358 10 299 6030 digipool@digipool.fi

Uusia töitä hakiessasi on olennaista pyrkiä erottumaan positiivisesti ja ammattimaisesti. Kaikkiin paikkoihin ei sovellu kuitenkaan räväkkä ja persoonallinen lähestymistapa, joten työnhakustrategia tulee aina miettiä erikseen positio- ja työpaikka kohtaisesti. Uusiin töihin tähtäävien osaajien on tärkeää pystyä osoittamaan se, että he kykenevät sopeutumaan hyvin aivan uudenlaiseen kilpailutilanteeseen. Mieti siis tarkkaan, mitä juuri sinun kannattaa korostaa työnhaussa ja mikä sinua parhaiten hyödyttää hakiessasi uusiin töihin.  

Työnhaussa on siis lukuisia tapoja, joilla on mahdollista erottua massasta ja kiinnittää tehokkaasti työnantajan huomio. Kuten olen aiemmissakin blogeissani todennut, uutta työtä miettiessä kannattaa usein lähteä liikkeelle työnhakuun liittyvien dokumenttien tarkastelusta ja tarvittavasta päivittelystä. Tässä kohtaa on melko helppoa erottua positiivisesti massasta esimerkiksi luovalla ansioluettelolla ja -hakemuksella. Massasta erottaudut helposti luomalla visuaalisesti kiinnostavan ansioluettelon. Voit esimerkiksi hyödyntää grafiikkaa ja erilaisia visuaalisia symboleita korostamaan saavutuksiasi ja taitojasi. Mikäli sinulla on monen työnantajan toivomat sujuvat viestintätaidot, on tämä hyvä vaihe massasta erottumiseen kyseisestä taitoa hyödyntämällä. Voit esimerkiksi kertoa tarinankerronnan avulla siitä, miksi olet päätynyt kyseiselle alalle ja mitä lisäarvoa voisit tarjota kyseiselle yritykselle.  

Vain jokuselle osaajista voi tulla mieleen oman verkkosivuston tai vaikka digitaalisen portfolion luominen. Näissä sinulle on mahdollisuus esitellä vaikkapa työnäytteitäsi tai kertoa kattavammin osaamisestasi. Näiden avulla on mahdollista erottautua joukosta, kun työnantajat saavat mahdollisuuden tarkastella osaamistasi ja tekemiäsi töitä laajemmin. Tässä kannattaa esitellä erityisiä projektejasi ja saavutuksiasi. Mikäli olet suorittanut erilaisia koulutuksia ja sertifikaatteja, kannattaa mainita niistä, vaikka ne eivät liittyisikään suoraan haettuun tehtävään. Näillä onkin mahdollista osoittaa esimerkiksi laajempaa osaamista sekä halua oppia uusia asioita.  

Massasta voi erottautua myös tarjoutumalla tekemään lyhyehkö työharjoittelu tai vaikkapa vapaaehtoistyötä sellaiseen yritykseen, johon haluaisit työllistyä. Näin sinulle voi tarjoutua mahdollisuus osoittaa käytännössä taitosi ja sitoutuneisuutesi. Kilpailuvaltteina voivat toimia myös usein erilaiset kielitaidot ja vaikkapa matkailu. Kokemus matkustelusta voi osoittautua erityisen arvokkaaksi keinoksi erottua massasta esimerkiksi kansainvälisissä yrityksissä sekä tehtävissä, joissa on hyödyksi kulttuurinen osaaminen ja kielitaito. Erilaiset harvinaiset kielet voivat monissa yrityksissä toimia hyödyllisenä erottavana tekijänä.  

Verkostoituminen auttaa myös tässä. Kun osallistut aktiivisesti seminaareihin, alan konferensseihin sekä muihin kannaltasi olennaisiin tapahtumiin, voi tämä auttaa sinua luomaan todella arvokkaita kontakteja ja erottautumaan myös tällä hakijoiden joukosta. Tämä kaikki liittyy myös henkilökohtaisen brändin kirkastamiseen. Mieti siis, mitkä ovat juuri sinun vahvuuksiasi sekä myyntivalttejasi ja korosta niitä. Työnantajat saattavat tarkastella myös sosiaalisen median profiilejasi, joten onkin tärkeää pitää huoli, että myös nämä antavat sinusta positiivisen kuvan. Juuri positiivisella asenteella ja energialla on mahdollista erottautua haastatteluissa ja tehdä vaikutus työnantajaan.   

Edellä mainitsin vain muutaman esimerkin asioista, joita ei välttämättä töitä hakiessa tule ajatelleeksi. Korostan vielä, että kaikki nämä tavat eivät sovellu jokaiseen paikkaan ja työtehtävään. Kannattaa siis laatia jokaiseen hakemaasi paikkaan juuri heille suunnattu hakemus. Meitä kiinnostaisi siis kovasti kuulla teidän kokemuksianne työnhausta ja autamme toki, mikäli jokin työnhakuun liittyvä asia askarruttaa mieltä! Ota siis meihin yhteyttä!