+358 10 299 6030 digipool@digipool.fi

Tekoäly on ollut työelämässä pinnalla jo pitkään – eikä syyttä. Sitä on mahdollista hyödyntää työelämässä siis todella monipuolisesti ja sen avulla on esimerkiksi mahdollista tehostaa työnhakuprosessia valtavasti. Tekoäly pystyy avustamaan esimerkiksi sopivien työpaikkojen löytämisessä, ansioluetteloiden sekä työhakemusten kohentelussa ja työnhaun tehostamisessa ylipäätään. Tekoälyn avulla on mahdollista tehostaa työnhakua mielikuvituksellisillakin tavoilla, mutta on tärkeää kuitenkin aina pitää mielessä työnhaussa eettiset näkökulmat sekä oikeudenmukaisuus.   

Tekoälyn tuella on mahdollista kehittää uudenlaisia, luovia tapoja työnhaun tehokkuuden parantamiseen. Vaikka tekoälyavusteinen työnhaku perustuukin usein pitkälti erilaisten tietojen analysointiin ja teknologiaan, ei pidä unohtaa tekoälyn tarjoamia mielenkiintoisia mahdollisuuksia tavanomaisten työnhakuun liittyvien teemojen tehostamiseen. Eräs todella olennainen asia on verkostoituminen ja myös tätä on mahdollista tekoälyn tuella tehostaa. Kannattaakin ottaa muihin työtä hakeviin yhteyttä ja keskustella tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuuksista. Kannattaa kysellä siis muilta ajatuksia ja vinkkejä siihen, millä tavoin tekoälyä on mahdollista käyttää työnhaun tehostajana.   

Monipuolisten, uniikkien työnhaun suunnitelmien tehostaminen onnistuu hyvin myös tekoälyn avulla. Luova tapa osaajalle soveltuvien paikkojen kartoittamiseen voisi olla vaikkapa sosiaalisen median hyödyntäminen. Tekoälyä voidaan esimerkiksi hyödyntää soveltuvien sosiaalisessa mediassa olevien hakusanojen löytämiseen ja näin on mahdollista saada vinkkejä esimerkiksi piilotyöpaikoista.     

 Kun lähdetään tehostamaan työnhakua tekoälyn avulla, tulee aina ensin miettiä, millaiseen tehtävään ja työpaikkaan ollaan hakemassa. Eräs tapa erottumiseen voisi olla vaikkapa tekoälyn ja chatbotin avulla luotu työhakemus. Tekoäly mahdollistaa kiinnostavan ja massasta erottuvan ansioluettelon luonnin. Mikäli paikkaan vaaditaan teknistä osaamista, voi tällainen tekoälypohjainen ansioluettelo herättää helposti potentiaalisen työnantajan mielenkiinnon. Tekoälypohjaisen osaamistasi korostavan ja automaattisesti lisätietoja antavan työhakemuksen luominen on täysin mahdollista.   

Edellä mainitut ideat ovat siis vain mielikuvituksellisia ajatuksia, joita voi tehtäväkohtaisesti lähteä kokeilemaan. Kun tekoälyä käytetään työnhaun tehostajana, on tärkeää muistaa, että osaavan ihmisen tulee tehdä aina lopulliset valinnat. Täytyy olla tarkkana, ettei anneta tekoälyn tehdä poissulkevia, syrjiviä päätöksiä. Digipoolin osaajat auttavat mielellään tehokkaan ja eettisen työhakemuksen laatimisessa ja muutoinkin rekrytoinnin toteuttamisessa. Meiltä saat halutessasi myös hyviä vinkkejä työnhakuun. Ota siis yhteyttä niin jutellaan!